Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az AnubiS zenekar már 2003-óta létezik, s jelen van a magyar amatőr rockzenei életben.

Fellelhetőek voltunk Budapest közvetlen környezetében, mivel a zenekar nagy-része Szigetszentmiklósi és környéki. ( pl. Budapesti :) )  Ezért a terjeszkedést többnyire erre a régióra próbáltuk kitolni. Ezen a környéken és Budapest némely kerületeiben már elég szép ismeretségre tettünk szert.

A rendszeres fellépések viszont sokszor akadoztak. A folyamatos tagcserék megnehezítették a dolgot. 2003-óta  a felállás több mint 50 %-a cserélődött fel.

A régi 2003 -2004-es Szücsy, Kuhár, B.Zoli, FEco felállásból az alapító tagok közül 2009-re 2 fő maradt : Szücsy az első számú zenfelelős, dalszerző- szológitáros és Feco a költői vénájú szövegíró- énekes.

Akik cserélődtek: Dobok mögött Bucsi Zoltánt váltotta Mekes Róbert, majd az ő helyére jött 2005-ben a rendkívül tehetséges Nagy Miklós akiből az AnubiS-ban vált dobos. 2006-ban idő hiány és egyeztetési problémák miatt kivált Kuhár Tamás basszusgitáros.

A 2007-es nyári koncertsorozat elején egy új arccal bővült a banda. Sweet ritmus és szóló gitárosként landolt a zenekarban akivel így két szólógitárral a 2007-es koncertsorozatot már együtt csináltuk végig. A még előtte kivált Kuhár helyére bass gitáron kis szünettel 2007-ben Tóth László érkezett, de Nagy Miklós 2007 nyár végi kiszállásával most  a dobok mögé ült és a bass gitárt testvére Tóth Gábor vette át. Közben a zenei elképzelések eltérése miatt 2007 decemberben  közös megegyezéssel megvált a csapat Sweet-től. 2007 December 8. -án a dobokat még gyakorló Tóth Lackó helyén átmenetileg vendégzenész Mokos Zsolt dobjátékával a szokásos Orgona presszóbeli törzshelyen sikeres koncertet adott  a zenekar . 

2008-ban már Tóth László alias Laczkó tesvér dobolása és öccse Tóth Gábor bassz.gitározása mellet több sikeres jó hangulatú bulit adott a zenekar pubokban és fesztiválon egyaránt. Többek közt a RoXiget fesztivál 10 legjobb zenekara közt is szerepelt, valamint a Szeptember feszten.  Ebben az évben saját városában érte a zenekart érdemtelennek tünő  hátrány ennek ellenére a kiváló hangulatú 2008 december 13.-i 5. születésnapi koncert, majd utánna 2 hónap pihenő következett. 

A 2009 évi első próbák egyikén Tóth Gábor bejelentette személyes okokból nem képes vállani a zenekari próbákat és fellépéseket ezért sajnos megválik a zenekartól. A döbbenetet némi csend és Szücsy és FEco 3 tagú zenekarról való álmodozása után basszgitáros kiválasztása követte. A zenekart 2009 májustól (elsősorban, a régi barátságok és ismeretség miatt) korábbi szóló és ritmusgitárosa Sweet basszusgitárosként segíti. 2009-ben a fiúk vizsgái illetve ősszel a főiskolákra való felkészülés miatt minimális fellépés történt. Ráadásul Szücsy a zenekar eddigi zeneszerzője más irányban kezdte keresni élete célját és nyilatkozatai szerint nem fér bele új terveibe a zenélés. Emiatt maradt el több 2009 őszére tervezett fellépés. FEco és Sweet azonban azt mondta: Nem Adom Fel! Várható hogy hívásukra Laczkó is velük tart és akkor Sweet szólógitárossá való visszalépése esetén, végre egy kitartó bass gitáros kell. Sajnos Szűcs Gábor, Szücsy a tehetséges zeneszerző és gitáros kiválása véglegessé vált és ez eléggé visszavetette a zenekart! Nélküle nem tudni lesz e még az igazi, olyan mint korábban volt! FEco továbbra is írogat dalszövegeket és saját akusztikus gitárján dallamokat is. De most még nem tudni mit hoz az új év.

2010-et írtunk, és a tagok számára nehéz és zajos év volt de a zenekar táján  nagyon nagy csend honolt fel- fel röppentek kósza hírek és ötletek hogy a zenekar esetleg valamely régi tag illetve netán új belépővel összeáll ismét de ezek ebben az évben csendesen kimúltak decemberig. pedig többen a zenekar régi kedvelői közül és új ismerősök akik még élőben nem halloták jelezték szívesen vennék ha a szokásos mikulás vagy  karácsonyi bulira összeállna a banda. De ennek már esélye sincs

Pár nap és 2011-et írunk, és egy nagyon szomorkás, nehéz év után, talán egyszer saját és barátai örömére az AnubiS Zrt valamikor még játszik tovább! Remélhetőleg nem a manag-manus idegeivel! :)

 


 

Egyszer újra vonít talán a Sakál falka azaz az AnubiS Zrt.                                                                                                                                                            (valamint ( valamint a ROD és Free apu a manag-manus ) :)

 
Az évek során elég sok helyen megfordultunk és fokozatosan nőtt az ismeretség illetve a rajongó tábor, ezt tanúsítja a koncerteken készült videók, dvd-k és képek száma is. A zenei minőség folyamatos fejlődése ugyancsak nyomon követhető az első kis színpados kollégiumi fellépés óta.

A későbbi faház pub-os bulikon keresztül egészen az Orgona eszpresszó-s (anubis törzshely) bulikon illetve a Kispesti kutatóintézetin vagy akár a 2007-es Szigethalmi városnapokon való részvételen is érezhető hogy gyarapodott a zenénk..

Akárcsak a 2008-ban a RoXiget fesztivál legjobb 10 zenekara közt és a Budapesti  2008-as SZEPTEMBER feszt Bókay kerti hangmester.hu színpadán ahol szintén láthatók voltunk.

 


 

Fellépések a teljesség igénye nélkül (elnézést a kimaradt helyszinektől) :

Szily Kálmán szakközépiskola és kollégium

- 2003 - Szily napok

- 2004 - kolesz napok

- 2004 - Szily napok

- 2005 - Kolesz napok

- 2005 - Szily napok

 

Orgona eszpresszó – A Zenekar Törzs helye

-2005 nyári Orgona Hangorgia I.

Faház pub – pince

-2005 nyári „FA-(ház)-ROCK” sorozat  I.

-2005 nyári „FA-(ház)-ROCK” sorozat  II. Vendég: Drink"n"Roll

 Ferencvárosi műv.ház

- 2005 Foolbread előtt Budapest

Faház pub – pince

- 2005 nyári „FA-(ház)-ROCK” sorozat  III. Vendég: Drink"n"Roll

Augusztus 20-ai ünnepi koncerten

- 2005 Augusztus 20. Halásztelek ünnepi koncertek ( Zelenák T. ex-PUF meghívására )

Faház pub – pince

- 2005 nyári „FA-(ház)-ROCK” sorozat  IV. Vendég: Pissin Dolls

Angyalföldi Gyermek és művelődési ház

- 2006 Farsang napi koncert

Vándor fesztivál

- 2006 nyara, Soroksár

Orgona eszpresszó – A Zenekar Törzs helye

- 2007 április 14, Orgona Hangorgia II. 

Városnapok

- 2007 nyara, Szigethalom

 Kutatóintézet Club

- 2007 nyara, Vérvonal meghívására Köbánya- Kispest

Orgona eszpresszó – A Zenekar Törzs helye

- 2007 december  Mikulás napi Orgona Hangorgia III.

Sportpálya Rock kocsma

- 2008 január a Bovden meghívására Hatvan

Gundel vendéglátóipari szakközép

-2008 január 31. Gundel nap Budapest

Orgona eszpresszó – A Zenekar Törzs helye

 -  2008 április 12 Szülinapi party  Orgona Hangorgia IV.

Rádai Kupola

- 2008 április Gedeonnal ( AnubiS, Gedeon, Solid ) 13. Budapest

After Music Club

- 2008. április 23, AltF4-el Budapest

Vörös pince

-  2008 április 26. AltF4-el Biatorbágy

Goodspeed skate park

- 2008 Május. Bovdennel 10. Budaörs

Rézmál kávézó

- 2008 Május. Gedeonnal 15 Budapest

Orgona eszpresszó – A Zenekar Törzs helye

- 2008 Augusztus 16. 5.évi szünidős buli Szigetszentmiklós

RoXiget a legjobb 10 között Árpád vezér Music Pub

- 2008 Augusztus 23. RoXiget Szigetszentmiklós

 

SZEPTEMBER FESZT.-en Hangmester.hu színpadon
-2008 Szeptember 07 Budapest Pestszentlőrinc Bókay kert

 

Orgona eszpresszó – A Zenekar Törzs helye     

- 2008 December 13. Az AnubiS 5.évi Fennállására  (stb.) Szigetszentmiklós 

 

Sörpatika Harta -  Meghívottként  a helyi Ribogzi lemezbemutató koncertjén                  -  2009  Augusztus  8.

 

 Stílus

 
Az Anubis Zrt. sohasem volt a behatárolható egy adott stílusba .
Talán köszönhető ez a zenekari tagok változatos (rock) zenei ízlésének is.
 
Ami a cél:
Aza NEM beskatulyázható zenei stílus meghatározása,
-ami változatos témákkal,
-rugalmas vagy egy két számban, kevésbé mozgalmas, lágy vagy akár kemény szövegekkel,
-olykor szólós-gitárorientált, olykor kellemes lassú, aztán fülbemászó kimondottan „énekeltetős”, máskor progresszívabb hangzással,
kívánja színesíteni a magyar rockzenei palettát.
Természetesen ez nem jelenti azt hogy a death metál-os M. Mansontól –tól kezdve a Dire Straits-ig előfordul minden egyes elem a zenénkben.
 
Az terv amire építkezni szeretnénk:
A ROCK ’n’ ROLL teljes kínálatát kihasználni, ezen a stíluson belül minden egyes elemet belefűzni
számainkba, ebben a különlegességet pluszban az jelenti, hogy ezeket az elemeket tarkítjuk egy kevés punk, blues, reggie, funky hangzással,
metálos-gitárokkal, keményebb dobokkal vagy esetleg épp,
lágyabb melankolikus-ab dallamvilággal.  
Minél szélesebb ágban kitolni a lehetőségeket, közben mégis Hűnek maradni az alap irányhoz.
 
Végeredményként: Dallamos, űtős, énekelhető, élvezhető, olykor vad, olykor lágy, rugalmas, rock zene.
 
 

Célok

"the target the audience"

 
Az Anubis ZRT. Zenekar céljai; énekelni és zenélni magunk és a közönség kedvéért és minnél aktívabban részt venni a magyar rock zenei életben.
- Mindezt a fenti stílussal, stílusú dalokkal elérni.
- Ismeretséget szerezni a folyamatos koncertekkel, fellépésekkel.
- S mielőbb megjelenni a magyar lemezboltok polcain.
 
Próbáljuk megismertetni saját dalainkat (melyek folyamatosan készülnek) a hallgatósággal, amit eddig több kevesebb sikerrel de, egyre jobban, és egyre lelkesebben fogad , tanulgat, dúdolgat, illetve énekel a mostanra már szépen gyarapodó „AnubiS-t kedvelő tábor”.
 
Közelebbi céljaink:
-promóciós anyagok terjesztése (pólók, dvd-k, …)
-videó klip forgatása egyik legismertebb számunkhoz.
-új számokkal tovább bővíteni a repertoárt

- koncertekkel, és végre nagylemezzel népszerűsíteni a zenekart.

 Az AnubiS legyen veletek!

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.